Sömnproblem

Det är helt jävla omöjligt för mig att somna. Det spelar ingen roll hur trött jag är eller att min dygnsrytm borde vara bra. jag ligger ändå vaken ocg vrider och vänder mig och frågar min onda, onda hjärna varför den inte kan låta mig somna.

Den (fortfarande min onda, onda, hjärna) envisas med att memorera ALLT, in i minsta detalj om min tid på sjukhuset. Den försöker skapa en "löpande text" om allt som hände, i vilken ordning etc. Och för att jag ska kunna sova så måste jag skriva texten som min onda, onda hjärna sätter ihop. Annars kommer jag fortsätta ligga vaken och tänka på  bland annat taskiga läkare, vilken säng som var skönast och äcklig mat.
Det kommer bli ett långt dokument, men det kommer vara värt det!

Och nej, jag kommer inte publicera något på nätet har jag bestämt mig för. Det är för personligt. Om någon annhörig skulle önska att läsa det så visst! Men ingen annnan.

(Akvarellmålningen under gjorde jag förra veckan, den har inget med mina sömnproblem att göra, men den passade ganska bra in med texten iallafall tyckte jag)


Smart bror :)

Igår frågade min 16 åriga lillebror mig helt plötsligt
"Ida, varför sminkar du dig? du är mycket finare utan smink"
sen fortsätter han
"Förstår inte varför tjejer sminkar sig över huvudtaget, man kan ju inte se hur dom egentligen ser ut då, man ser bara en massa smink, det är bara falsk skönhet, tjejer är mycket finare utan smink"

Jag känner att jag har gjort en bra jobb med att hjälpa mamma uppfostra honom XD
Hade fler killar resonerat på det viset hade nog många tjejer mått mycket bättre och känt att dom dög som dom är!


Kludd

Är lite jobbigt att lägga ut bilder på alla saker jag målar o gör i glas på bloggen, blir så jäkla mycket bilder. Vill ju inte lägga ut miniatyrer på allt så man inte ser ett jota av hur det ser ut heller.. Så det blir att jag lägger ut favoritsakerna här..

Annars hänvisar jag till mitt dA account:  http://iidaa.deviantart.com/ här hittar man i princip allt jag gör som inte är alltför dåligt.

Färdigställde iförrgår en tavla som jag började på i höstas och sedan körde fast med.
Använt akrylfärg, siverfärg o silverglitter. ca 50x40 cm stor


Utanpå och unuti


Idag har jag varit hos läkaren och tagit blodprover för att se hur min tillfriskning går. (Har fortfarande inte orkat skriva om mitt långvariga sjukhusbesök, det kommer).

Men kan säga att jag e skittrött på folk som glor ut mig, viskar bakom min rygg och kollar snett. Folk som inte vet ett piss om vad som verkligen hänt, utan bara har hört det genom rykten. Därför jag bestämt mig för att senare skriva om det, för jag har redan fått höra saker om det som inte stämt, sådant som förvrängts när det går från en mun till en annan. Då föredrar jag att folk får veta vad som verkligen hände genom mig, än att dom hör något som är helt fel från någon annan.

Många som jag umgås med kanske tycker jag är konstig som pratar så öppet med just dom om det, men det är helt enkelt för att underlätta både för dom och för mig, för mitt humör är upp och ner. Ibland är jag jättekänslig för en del saker, jag får lätt panik, tappat koncentrationsförmågan, blir lättirriterad och vill bara sätta ett par hörlurar med musik i öronen och försvinna från verkligheten. Ibland är jag mitt vanliga jag. Ibland tycker jag det är skitjobbigt att höra folk prata om saker som för mina tankar tillbaka till vad som hänt, eller att se saker på film, eller läsa något någonstans. Ibland är det ingen fara alls. Men iallafall, när dom i min närhet vet mer om vad som hände och varför så är det lättare att umgås, för känslan av att det finns något otalt i luften försvinenr. Och dom blir inte lika rädda för att säga eller göra något fel när jag är öppen mot dom. Det blir helt enkelt lättare.

Det jag är mest rädd för är att få en stämpel som "attention whore". Antar att det är oundvikligt att undkomma det helt, men det är en smäll man får ta. Jag känner mig lite dum som bara publicerar detta inlägget, men som sagt, hellre att folk får rätt bild av det från mig, än helt fel från någon annan. Det sista jag vill är att bli missförstådd och att folk ska ta mig fel. För det vill väll ingen?

Glas!

Tog hem två väldigt turkosa saker jag gjorde i glas igår, en skål o en tavla..Ny blogg

har gjort en ny blogg för den gamla hade ett fel o adressen som man skrev in.

har kopierat över en del gamla inlägg, fast glömde skriva med datumen:P Men det innan detta är iallafall från februari början.

Nästa inlägg kommer handla om mitt sjukhusbesök, kommer bli ett långt inlägg. Alla vet ändå om att jag varit där, så då kan jag lika gärna ge folk rätt bild av vad som hände istället för att rykten ska spridas. Har redan fått höra en del konstiga teorier som bildast när historen gått från mun till mun.


gammal tavla, gjorde den för säkert ett år sedan. Det är nog en av de första saker jag gjort då jag verkligen fick ut mina käsnlor på det jag gjorde. Tänkte måla ngn fin bild  med akryl bara att kunna hänga upp på väggen, men jag var arg och irriterad, så jag använde mig av pastellkniv och nästan kastade på färgen,och lade på mer o mer svart hela tiden.

Just want to be me


När jag började blogga hade jag huvudet fyllt av saker jag ville skriva om, klaga på, sådant som kändes viktigt att ta upp, och så tänkte jag blanda det med min vardag, konst och annat smått... Men faktum är att jag har inte skrivit om något riktigt vettigt alls i min blogg. Och jag har knappt bloggat något om konst, det viktigaste och roligaste i mitt liv! varför?

Jag antar att jag är för feg för att skriva min åsikt och mina "riktiga" tankar, sådant som inte bara handlar om vad jag gjort idag... Är rädd för att folk ska misstolka mig och tro att jag är något jag inte är.  varför ska det vara så jävla svårt att bara vara sig själv??? ush...

Hmm, fick precis en ide till en ny bild, temat ska vara "att vara sig själv".. haha bra det, för jag har haft total idetorka senaste tiden... på tal om ngt helt annat :P.........

menmen,, jag ska skärpa mig, jag ska våga vara en gnällig negativ kärring som öser spya över allt och alla! Faktum är att jag älskar att vara negativ... Jag känner mig så "levande" då.. Min humor är väldigt elak, och vänner och lärare säger ofta att jag är ganska negativ. Sry, men sarkasm och ironi är det bästa jag vet!

Och bara för att jag ska få in lite mer konst i bloggen så lägger jag ut en bild på en ängel jag gjorde för ett tag sedan, jag har drabbats av tuppgök på änglar... blev dock inet så bra när jag tog kort på tavlan med mobilen, men d får duga :P

Porträtt

Såå.. har en heel del skolarbete att göra. Men duktig som jag är så sitter jag o ritar istället.. Visst är det skolarbete också, för mitt projektarbete är att rita och måla porträtt.. Fast jag är inget vidare bra på att få klart dom heller. Påbörjar en massa porträtt som jag aldrig gör klart, SLARVIGT IDA!!! Här är iaf nårra, de flesta är klara, Den på Marilyn Monroe är en oljemålning dock ^^

RSS 2.0