Boooring..


Gaah.. uttråkad, rastlös och mensvärk... Och noll inspiration till att rita/måla något...

Var ett tag sedan jag gjorde blyertsporträtt, ska bara hitta någon rolig bild så ska jag ta tag i det igen, när jag är på lite roligare humör... vill ju inte att alla mina pennor och skisspapper ska ligga sönder-rivna/brutna i högar när jag är klar..


på bildera:
Frans, jag
Andreas (min lillebror), jag
Kristoffer, Angelica
Antonia (kristoffers syster), Louise

Photoshop


Bildredigering är något som uppmärksammats en del i media. Är det bra eller dåligt?
Bilderna säljer bättre när dom är snyggare, men samtidigt så skapas ett orealistiskt ideal som är omöjligt att nå upp. Så det är ett jävla dilemma...
Själv tycker jag att det är okej med bildredigering om det BARA rör sig om att man tar bort lite finnar och "skit" som stör bilden, och om man leker med ljus och färger, men INTE om man ändrar en persons "original" utseende, förminskar, förstorar, smalnar av etc. Jag blir arg av överdrivet fixade bilder, det känns då som att man inte får duga som man är...

En bild från våras som jag tog men syftet att göra en photoshoppad kopia av. Överdrev vissa saker lite för att man ska se skillnaden tydligare.
Jämnat ut huden, tagit bort ojämnheter, förstärkt ögonfärgen, fixat håret, gjort bakgrunden oskarp för att framhäva ansiktet mer, justerat sminket etc..


Den här sortens bildredigering tycker jag är överdriven, ingen har så jämn strålande hud runt ögonen, eller överlag...


Denns soretns bildredigering är okej tkr jag, bara lekt lite med färgerna..





Besök hos syster


Har varit hemma hos min syster o hennes dotter Iza sen i fredags, kom hem för några timmar sen. Vi har handlat, fikat, lagat mat, kollat en film och svullat i massor av godis o sött (det sista efter att Iza somnat). Idag åkte vi och hälsade på vår pappa (Izas morfar) innan jag blev hemsjkutsad. Har varit riktigt trevligt :)

Var lite svårt att sova inatt dock, delade dubbelsäng med syster då hennes sambo är bortrest
Under natten så kom Iza och lade sig mellan oss. När hon inte snarkade värre än en vuxen man så hostade hon så man trodde hon skulle spy, och så låg hon och sparkade mig i ryggen en hel del i sömnen :P Men vem kan bli irriterad på en sådan söting för det? :)

När kamerablixten tändes pekade Iza på den och sa "solen" varje gång XD



Happy ^^

I förrgår så skrev jag en jobbansökan till gekås och idag ringde dom mig och ville ha dit mig på interjuv nästa vecka :D !!!

Hoppashoppashoppashoppas!!!!! Behöver ett jobb så mycket....

O så en glad tavla på det!



Kass mobilkamera?

För det mesta tycker jag att min mobilkamera suger getballe, men ibland har den sina stunder då den verkligen fångar motivet som den ska!
Hittade några bilder från förra sommaren när den var ny.

Mitt öga med och utan smink, tagna med en månads mellanrum med olika ljus dock..


Älskar verkligen himmelen, med häftiga moln eller vackra solned/uppgångar, men alla mest när den är stjärnklar, fast det går inte att fånga på bild med min kamera tyvärr...



Godnatt!

Händelselös dag, så bjuder på en bild jag gjorde förra veckan istället...

Färgpennor, papper i olika färger, lim och sax!




Rosett!


Har sett så jäkla många bloggar om hur det skrivs om rosettdiadem, och jag brukar egentligen inte va alltför förtjust i sådant som "alla" har, men rosettdiademet kunde jag bara inte motstå! Hittade ett på kappahl idag för 50 :-
Nu e jag förbaskat sent ute, men det skiter jag i! Huvudsaken (haha huvudsaken.. taskig ordvits *suck*).. är att jag trivs i det!

(ursäkta webcambilder, så tråkigt, men lättaste sättet att få in en bild i datorn)


Sen e jag typ lite småkär i Marilyn Manson och har lyssnat flitigt på hans låt "the fight song" senaste tiden, så jag lägger upp en bild jag gjorde på honom för ett tag sedan! Känner lite kopppling till refrängen, jag tror absolut inte på gud och jag låter ingen bestämma över mig! (Stackars mamma har inte det alltid lätt)..

"and I'm not a slave to a god that doesn't exist
and I'm not a slave to a world that doesn't give a shit"




Blå-rött! <3 (nej inte lila!)

Inte bara för att jag e lite rödhårig nu, utan också för att jag vill kunna lägga ut fler bilder på mina teckningar/tavlor som går i andra färger än blått, så blire tema blårött nu istället!

Dock kommer det fortfarande vara myblueworld, orkar inte göra en ny blogg och så har blått alltid varit den färg som i första hand förknippats med mig.

Så nu kan jag äntligen lägga ut (enligt mig) de bästa bilder jag gjort. Inte för att dom är direkt fina eller så, utan för känslan jag hade när jag målade dom, som jag fick fram på bilderna (Jag kan iallafall uppfatta känslorna, det som e huvudsaken, sen om andra tycker dom e skräp de bajsar jag på! Dessa bilder gjorde jag för min skull, som terapi, inte för att någon annan skulle gilla dom). Dessa små akvareller var de första bilder jag gjorde när mamma kom med målarsaker till mig på sjukhuset. Jag var förvirrad och full av känslor och tankar...
Det är inte ofta som jag lyckas släppa alla tankar om att  "alla andra måste tycka denna bilden är fin" när jag målar och bara kör mitt eget race, men här lyckades jag!



Redhead


Så nu har jag gjort det igen.. Bytt hårfärg!
Först färgade jag utväxt igårkväll, idag slingade jag det för att ljusa upp det, sen lade jag i röd färg i allt!
Så nu är mitt hår rött/svart slingat.. Ska slinga det ljusare och färga rött igen om några veckor, för det är mest svart just nu fortfarande:P Men jag gillar de iaf! (Ser dock ut som jag har en orange hårbotten på bilden)...

Så hur ska jag nu kunna publicera ngn bild som jag är med på i min blåa blogg.. Hmm, kanske får ändra till en "blåröd" blogg...



På gång igen ^^


Jag tröttnar lätt och gillar förändring, och nu är jag på g igen! Blir klar imorgon ^^

No more black for now...



Xtra skola, taskig hygien och långsam mamma..

Idag sprang jag runt i skolan med Marcus och Sara. Jag letade efter en lärare som ska hjälpa mig att läsa klart några förlängda kurser, har tagit studenten och är på så vis klar med skolan, men fick förlänga fyra kurser jag inte hann läsa klart pga att jag låg på sjuhus och hamnade efter.

Sen åkte jag med mamma och låtsaspappa till Gekås
! Inhandlade ett nytt tungsmycke (råkade ju svälja kulan på mitt gamla), dock hade dom inga svarta stavar, så fick nöja mig med en silvrig stav med svart sten.

(Jag vill inte rekomendera tungpiercingar till folk. Jag tänker inte ta ut min, men jag skulle inte göra om den. När jag bytte stav så var min gamla lagom fräsh, lukta bajs...trots att jag rengör den 2 ggr dagligen i samband med tandborstning, så nu vet ni det!! Jätte trevligt o intressant, I know....)

Inne på Gekås var min lilla mamma som vanligt vääääldigt seeeeg.. Under tiden satt jag o låtsaspappa i ett cafe och roade oss med att disskutera hur roligt det skulle se ut om alla människor där inne rörde sig som vanligt om alla hyllor och kundvagnar var osynliga. Vad dumma dom hade sett ut då.. ^^

Min lilla mamma, långsammare än en sten men go ändå ^^

(jag e död när hon ser denna bilden här)

Rockabilly


Idag vaknade jag men en lugg som stod rakt ut i en båge. Plattången hjälpte inte ett jota så det enda jag kunde göra var att sätta upp skiten. Hade gott om tid på mig och kände mig lite smått lekfull så men hjälp av spännen, tuperingskam o hårspray fick jag en rockabillly inspirerad frilla idag!

I vanliga fall har jag oftast bara håret utsläppt eller uppsatt i en boll eller tofs, så kändes kul med ngt nytt :)


kreativitet tar plats...

Försöker städa, har svårt att få plats med saker i mitt överfyllda rum... En sjukt massa glas-saker jag gjort som tar plats... Köpa XD? nej, men någonstans måste jag göra av dom.. Mina tavlor och teckningar ligger och skräpar en hel del med..






Skor <3


Förr så hade jag alltid bara två par skor som jag använde. Ett par vita sneakers som byttes ut mot ett par nya när dom var fullkomligt uttslitna och ett par flipflops unde de varmaste sommardagar.
Sen fyllde man 18 och fick komma ut på krogen där man vill vara lite mer uppklädd, och så började jag bli lite mer "skotokig". Nu är jag uppe i cirka 10 par vilker är väldigt mycket för att vara jag.

Har börjat få "dille" på klack nu med, till mammas förskräckelse, hon tror jag ska få ryggproblem eller nått..

Varje gång jag går förb i en skoaffär måste jag lägga band på mig..

mina 3 favoriter :)

Iza <3


Gjorde ett porträtt av min systerdotter Iza idag :) Det var riktigt roligt för det var lägnesen jag var kreativ och detta var första gången jag gjorde ett riktigt porträtt i akvarell.

Blev rätt så nöjd med bilden för den blev lik Iza.

Steg för steg....
STegförsteg

Slutresultatet !


Dreadhead


Idag var Antonia och hälsade på hos mig :) Jag flätade in syntetdreads på henne, det tog cirka 5-6 timmar och nu har jag förbaskat ont i händer händer och rygg XD

(Fast inget slår när jag gjorde riktiga dreadlocks på Erin i 15 timmar....)

Såhär blev det iallafall, dock gör bilden ingen rättvisa, men bra blev det :) 
(Vi lämnade luggen lös)




RSS 2.0